Ύφασμα παλτό μαλλί με κασμίρ

Ύφασμα παλτό Μαλλί Κασμίρ

Ύφασμα για παλτό Μαλλί Κασμίρ pure new wool  cashmere άριστης ποιότητας και εμφάνισης σε πολλά μοντέρνα χρώματα

Τα διαθέσιμα χρώματα μας

Λίγα λόγια για το μαλλί

Pure new wool: Πρωτογενές, καθαρό, άριστης ποιότητας μαλλί που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην κλωστοϋφαντουργία.

Πρώτον όπως είναι γνωστό το μαλλί σαν υλικό μπορούμε να το ανακυκλώσουμε, και δεύτερον κάθε φορά όμως μετά την ανακύκλωση χάνουμε σε ποιότητα. Συμπερασματικά στα ρούχα που προέρχονται από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη συνήθως μετά από λίγο καιρό παρατηρούμε το piling, την συσσώρευση δηλαδή υλικού μου σχηματίζει κόμπους. Δυστυχώς και κυρίως στα έτοιμα ραμμένα ρούχα δεν μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά της ποιότητας. Στα υφάσματα από την άλλη μπορούμε να παρατηρήσουμε την πίσω πλευρά, την ανάποδη του υφάσματος, που αν διαθέτουμε μία σχετική πείρα, μπορούμε να καταλάβουμε την ποιότητα. Σε γενικές γραμμές λεπτότερη ίνα και σφιχτότερη ύφανση δίνουν καλύτερα αποτελέσματα, από πιο χοντρή ίνα και αραιότερη ύφανση. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να εμπιστευόμαστε το κατάστημα και τον πωλητή.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις η ανακύκλωση είναι επωφελής για το περιβάλλον, στα μάλλινα υφάσματα ωστόσο έχει δραματική μείωση της ποιότητος.

Μαλλί με κασμίρ: Το κασμίρ (που και αυτό είναι μαλλί μιας συγκεκριμένης ποικιλίας) είναι ένα ακριβό και δυσεύρετο προϊόν, γι’ αυτό στην κλωστοϋφαντουργία στο χρησιμοποιούμε μαζί με το μαλλί (εννοούμε μαλλί από πρόβατο). Συμπερασματικά ένα ύφασμα μπορεί να έχει 70% μαλλί και 30% κασμίρ, βελτιώνοντας την ποιότητα και μειώνοντας το κόστος.

Δείτε επίσης

Υφάσματα Ιχτιάρογλου η ιστορία μας

Πριν από 60 χρόνια, το 1962 ο Ιάκωβος Ιχτιάρογλου ίδρυσε την εταιρεία μας στην Θεσσαλονίκη στην οδό Συγγρού 11. Σε αυτήν την πρώτη εγκατάσταση μας το αντικείμενο εργασιών μας ήταν η χονδρική πώληση υφασμάτων.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1996, μεταφέραμε την εταιρεία μας στο ιδιόκτητο πλέον κατάστημα μας στην οδό Ερμού 13. Εδώ σε ένα φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον διαθέτουμε τα υφάσματα μας και λιανικώς και χονδρικώς.

Εισάγουμε τα υφάσματα μας από όλον τον κόσμο, από την μακρινή μας Ιαπωνία στην εξωτική άπω ανατολή, έως και την διπλανή μας Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία με γνώμονα πάντοτε την ποιότητα και το design.

Επιπλέον διαθέτουμε την μεγαλύτερη συλλογή υφασμάτων για νυφικά, από δαντέλες κεντημένες και απλές έως και όλα τα μονόχρωμα που χρειαζόμαστε για το νυφικό μας. Και όλα αυτά στις καλύτερες όπως πάντα τιμές της αγοράς.

Σάς περιμένουμε λοιπόν εδώ στο κατάστημα μας να σας δείξουμε την συλλογή μας και να σας βοηθήσουμε να συνδυάσετε τα υφάσματά μας και να υλοποιήσετε το ρούχο που ονειρεύεστε.